Traditioner året rundt

Vi afholder i løbet af året forskellige arrangementer, som børnene glæder sig meget til.Nedenstående eksempler er bare et lille udpluk :-)

Bedsteforældreuge

Her har børnenes bedsteforældre mulighed for at deltage i børnehavens forskellige aktiviteter og derved få en oplevelse af, hvordan en dag i en børnehaven kan være. Bedsteforældrene hører sikkert mange spændende historier om legekammerater, pædagoger, legetøj, huler, dukkekroge og meget mere og det er en stor oplevelse at træde ind i barnets hverdag og få en fælles referenceramme. Og børnene er pavestolte af at have besøg :-)

Julehule med mere

December måned er nissernes tid hos os. Hver dag til kl. ca. 11 holder vi fællessamling i Julehulen. Her synger vi julesange, åbner julekalender, tæller dagene til jul og hører nissehistorier. Børnene får på skift en nisse med hjem. Her skal I hjælpe os lidt, i det I skal skrive lidt om, hvad nissen og barnet mon har oplevet sammen hjemme hos jer. Det er disse nissehistorier vi hører sammen til samling hver dag i julemåneden, som desuden byder på flere juleture, en julefest og meget mere.

Sommerlejr

Vi tager på sommerlejr hvert år. Vi tager som regel afsted tirsdag morgen og så kan I afhente jeres glade og trætte børn igen torsdag eftermiddag. Vi tager på lejr forskellige steder, i 2012 var vi i Paradislejren i Virklund og i 2013, 3-4-5. september, tager vi til Daneborg i Juelsminde. Vi glæder os til havluft og saltvand og inden turen har vi emneuger om netop havet og stranden og de dyr og fisk, som lever dér.

Maduger / smør-selv-uger

Flere gange om året holder vi maduger, hvor vi sammen smører mad til frokost. Vi hænger sedler op i entréen, hvor forældrene skriver på, hvilke madvarer de vil komme med. Så samler vi det hele om mandagen og tirsdag til fredag dækker vi buffetter i hvert rum og hjælper børnene med at smøre madder, vælge grønt, frugt osv. Det giver en afveksling i spisesituationen og giver anledning til mange snakke om mad, spisning, sundhed, bordskik osv.