Kost i børnehaven

Børnehaven har udarbejdet en kostpolitik, som udleveres ved start i børnehaven. Kostpolitikken eksemplificeres i det daglige ved udbuddet på vores morgenbord, som er dækket hurtigst muligt efter åbningen kl. 6.15 og til ca. 8.30. Morgenmaden er et tilbud til både børnehavebørn og Børneboligbørn på morgenmodul. Vi henstiller til, at man respekterer vores morgenbord. Det betyder at der skal være ro til at spise, en god stemning og fokus på at give børnene en god start på dagen.

Kostpolitikken afspejles også ved eftermiddagsmaden, som er dagens andet tilbud fra børnehavens side. Eftermiddagsmad eller "Frugt" serveres omkring kl. 14 og består af et mindre måltid af frugt samt pasta, kartoffelbåde, boller, rugbrød eller lignende.

Børnene tilbydes vand og mælk til morgenmaden, vand og mælk til madpakkerne og vand til eftermiddagsmaden. Desuden har alle børn et vandkrus til rådighed, som de frit kan benytte i dagens løb.

For nylig stemte forældrene igen om madpakker versus madordning til børnehaven og med 46 nej-stemmer ud af 46 blev det vedtaget, at vi holder fast i madpakkerne hjemmefra. Madpakkerne spises omkring kl. 11.15. Indholdet i madpakkerne skal gerne afstemmes, så det ligger i tråd med vores kostpolitik - dvs. ja til figenstænger, nej til mælkesnitter, chokoladekiks, kage og slik :-) Skulle barnet alligevel have kage eller lignende med i madpakken, beder vi barnet gemme det til hjemturen.